Social Icons

Pages

6.21.2012

Windows 8'deki 13 önemli özellik!

Windows 8'in beta sürümü bu ayın sonlarına doğru yayınlanacak. İşletim sisteminin final sürümünün ise sonbahar aylarında ortaya çıkması ve piyasaya sürülmesi bekleniyor. Metro arayüzüyle öne çıkan Windows 8'in belki de en önemli özelliği, PC'lerden tabletlere farklı cihazlarda çalışabilecek olması. 
Peki Windows 8'e geçmeye gerçekten ihtiyacımız var mı? İşte işletim sisteminin nispeten az konuşula,n ancak hem kurumları, hem de son kullanıcıyı ilgilendiren 13 önemli özelliği.
Hızlı açılış: Windows 7'den birkaç kat hızlı açılan Windows 8'in boot süreci, 10 saniye bile sürmeyebiliyor. Ancak Windows 8'in final sürümde bu performansını koruyup korumadığını hep beraber göreceğiz.
Sıfırlama ve yenileme: Windows 8'i baştan yükleme seçenekleri, artık eskisinden daha da kolay. Ev kullanıcıları PC'lerini sıfırlayabiliyor (tüm verileri silerek baştan yükleme) veya yenileyebiliyorlar (kişisel dosyaları ve metro uygulamalarını koruyarak yeniden yükleme). Kurumlar, sıfırlama özelliğini yönetici denetimine bağlayabilirken, yenilemeyi kullanıcıya bırakabiliyorlar.
Windows to Go: Windows Server 8'deki bir seçenek olacak olan Windows to Go ile IT departmanları, kullanıcının yerel bilgilerini ve uygulamalarını bir USB bellek çubuğuna yükleyebilecek ve iş ortamını herhangi bir yerde oluşturmasına izin verebilecek. Not: Bu özellik tüketici sürümlerinde bulunmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız