Social Icons

Pages

2.08.2012

ET BENİ KANSER YAPTI


Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde, kanser dokusu geliştiği için burnu ve üst damağı alınan hastaya, protez burun ve damak takıldı.
 
Manisa'da çiftçilik yapan 64 yaşındaki İsmet Karadağ, 2004 yılında burnundaki et benini kopardıktan sonra rahatsızlandı. Manisa'daki hastanede burnunda ve üst damağında kanserli dokunun geliştiği belirlenen Karadağ'ın bu uzuvlarının bir kısmı alındı ve kemoterapi ile ışın tedavisi uygulandı. Kanserli doku yok edilemeyince 2009'da bu kez Karadağ'ın burnunun ve üst damağının tümü alındı.
 
İki yıldan fazla burunsuz ve üst damaksız yaşayan Karadağ'a, Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde protez burun ve üst damak takıldı.
İsmet Karadağ, kanserli doku nedeniyle burnu ve üst damağı alındıktan sonra yüzünün halini görmeye dayanamadığını, bu nedenle evdeki aynaların kaldırıldığını söyledi.
 
EÜ Diş Hekimliği Fakültesinde protez takılabildiğini öğrenince başvuruda bulunduğunu, yüzünün kalıbının alındığını ve kendisine yeni bir burun ve üst damak yapıldığını dile getiren Karadağ, “Çok mutluyum. Protezden önce yakınlarım aynaları benden uzak tutuyordu. Şimdi aynayla barıştım. Bu halime şükürler olsun” dedi.
 
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç ise fakültelerinin yıllardan bu yana protez burun, göz, kulak, damağı operasyonlarının başarılı bir şekilde yaptığını anlattı.
 
Karadağ'ın damağı ve burunu olmadığı için konuşamadığını, yemek yiyemediğini anlatan Artunç, yaptıkları protez sayesinde hastanın eski yaşamına kavuştuğunu dile getirdi.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız